سختی آب باعث ایجاد چه مشکلاتی می شود؟

 

وجود ترکیبات کربناتی و غیر کربناتی کلسیم، منیزیم، آهن، روی و غیره در آب تاثیرات منفی بر سلامت افراد و همچنین تجهیزات صنعتی ایجاد می‌کند. در آبیاری سبب گرفتگی قطره چکان ها شده و همچنین موجب ایجاد مسمومیت برای گیاه و کاهش بازدهی محصول می‌شود.

سولفات کلسیم و منیزیم منجر به ایجاد رسوب در لوله های آبگرمکن، تاسیسات مولد نیرو و لوله های آب خانگی می‌گردد و همچنین باعث خوردگی دیوارهای دیگ بخار و لوله های انتقال آب می‌شود. آب هایی با درجه خیلی سخت بخاطر وجود کلروسدیم بیش از ۳۰۰ میلی گرم، باعث شور شدن و طعم بد آب می‌گردند و سختی بیش از اندازه آب منجر به بیماری های گوارشی و ایجاد سنگ کلیه و مثانه خواهد شد.

 

· سختی آب در پرورش دام و طیور

در مرغداری ها کنترل سختی آب برای رسیدن به بازدهی مطلوب و جلوگیری از خسارت بسیار مهم است. سختی آب در مرغداری ها موجب رسوب گذاری در سیستم آبرسانی مرغداری ها شده و موجب افت فشار آب می شود. مشکل دیگری که سختی آب ایجاد می کند پایین آمدن حلالیت آب است که موجب حل نشدن کامل داروها در آب می شود. این امر هم باعث هدر رفتن دارو ها شده و هم اینکه باعث رسوب دارو در ته تانکر می شود. به علاوه این رسوبات  موجب ایجاد رسوب در لوله ها و مسیرهای انتقال آب و دارو به طیور می شود.  در این صورت بر اثر افت فشار ایجاد شده، آب و دارو به اندازه کافی به طیور نمی رسد. این امر علاوه بر کاهش تأثیر دارو و هدر رفتن آنها، موجب کاهش راندمان تولید نیز خواهد شد.

همچنین سختی کل  در مراکز نگه داری مرغ تأثیرات منفی بر روی طیور داشته و موجب عوارض و بیماری هایی در آنها میشود. سختی آب در واقع همان کلسیم و منیزیم موجود در آب است. اگر اختلالی در کاتیون ها و آنیون های طیور ایجاد شود موجب اختلال در بدن طیور می شود. این ختلال تاثیر مستقیم بر استخوان های طیور دارد و موجب شکستگی استخوان در طیور خواهد شد. علاوه بر آن سختی زیاد در آب موجب دفع بیشتر آب توسط طیور شده و باعث مرطوب شدن سوله میشود. در صورت مرطوب شدن سوله، انواع میکروب ها در آن رشد کرده و موجب رشد انواع میکروب های بیماری زا می شود. این میکروب خود باعث بیماری هایی مانند کوکسیدیوز شده و رشد طیور را کاهش می دهد.

 

  • سختی آب در پرورش ماهی‌های زینتی

بالا بودن میزان سختی آب گاهی می تواند عواقب جبران ناپذیری برای آبزیان داشته باشد. افزایش سختی آب می تواند موجب تلفات بچه ماهی ها و گاهی حتی موجب مرگ ماهیان بزرگ شود . ماهیان مختلف برای زندگی به درجات متفاوتی از سختی نیاز دارند. برای مثال ماهی تترا، با درجه سختی پایین در حدود 1 تا 3 و ماهی گوپی با درجه سختی بالا بین 10 تا 15 سازگار است.

در جدول زیر میزان سختی مطلوب برای هر دسته از ماهی های زینتی را می بینید..

 

                                                  

 

021-22082258

021-22082258

021-22082258